Poetry slamVeure imatge de Foto: www.pexels.com (nova finestra)

XXIII Jornada de Poesia Jove de L’Hospitalet

Com cada any l’Oficina Jove organitza la Jornada de Poesia Jove que enguany celebra la seva
XXIII edició.

L’activitat desenvolupa un procés de creació literària i treball de recursos de comunicació oral
amb alumnat de 4t de l’ ESO i 1r de Batxillerat de 12 instituts de la ciutat.

En aquests tallers, als quals han participat 800 alumnes, es treballa el tema , els recursos escènics i la càrrega poètica.

Amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la poesia, quatre coachs experts en poetry slam acompanyen a l’alumnat en aquest procés. També s’aprofundeix en la posada en escena de la seva creació amb les tècniques de l’spoken word amb el propòsit d’elaborar els poemes, adaptar-los a l’oralitat i a la interpretació davant del públic.

De cadascun dels instituts participants surt un o una finalista que competirà amb la resta de companys i companyes en la Jornada Jove que tindrà lloc el proper 3 de Maig al Teatre Joventut i que es podrà veure a Televisió de L’Hospitalet el 17 de Maig a les 20h i es repetirà l’emissió el 18 Maig a les 11h i a les 22.30 i el 19 Maig a les 12.30 a 16h i a las 19:30.

El jurat estarà format per una representat de l’ Associació d’estudiants de L’Hospitalet, una representant d’Acròbates Cultura, un representant de la Televisió de L’ Hospitalet i un poeta urbà.

A l’edició d’enguany s’han sumat per primera vegada el Col·legi Tecla Sala i l’ INS Can Vilumara,
a la resta d’instituts que ja porten anys participant (Jaume Botey, Bisbe Berenguer, Apel·les Mestres, Bellvitge, Europa, Pedraforca, Mercè Rodoreda, Torras i Bages, Rubió i Ors i Santa Eulàlia.)